Prirodni lek za želudac, nadutost stomaka, kiselinu - recept
Dragi prijatelji, danas pravimo jedan jako dobar prirodni lek protiv bakterija u želucu.
Odlično se pokazao kod upalljene sluznice, a naročito je efikasan kod uporne heliko bakterije koja je glavni uzročnik čira.
Već treći dan nakon upotrebe ovog napitka biće vam puno bolje.
Nećete osećati nikakvu nadutost nakon jela,podrigivanje, gasove niti će vam problem stvarati jaka kiselina.
Biće vam želudac kao nov,i to bez upotrebe skupih antibiotika i raznih praškova iz apoteke.
Ovaj narodni lek za želudac nije namanjen samo osobama koje muku muče sa stomakom već i svima vama koji imate česte urinarne infekcije, probleme sa varenjem i nerodovne tvrde stolice.
Pomoći će i kod bolova u zglobovima i nudi vam brojne druge dobrobiti po zdravlje. Ostanite sa nama do kraja videa jer tamo vas čeka ovaj fenomenalni recept protiv bakterija u želucu.
Krećemo...
Koliko vam se već puta desilo, da osetite nadutost stomaka i bol u želucu odmah posle obroka. Obično dok jedete vašu omiljenu hranu sve bude u redu, ali samo nekoliko minuta kasnije osećate jaku kiselinu jelo vam promeni ukus, podrigujete, i nikako vam ne prija, to što ste pojeli.
To su tipični simptomi gastritisa, i baš tako se manifestuje upala sluznice želuca. Ukoliko se ona ne leči može dovesti i do puno ozbiljnije komplikacije, a to je čir na želucu, čije je lečenje puno zahtevnije Zato je jako važno da preventivno delujete i sprečite nastanak ovih želučanih tegoba
Kao prvo, treba dobro da izbalansirate obroke, manje da jedete kiselu a više alkalnu hranu baziranu na povrću i voću. Izbegavajte veštačke šećere, bela brašna, peciva, prženu hranu i pogotovo prerađene industrijske namirnice.
Pijte dosta tečnosti,napravite alkalnu vodu sa limunom i preduzmite sve te neophodne merekako biste smirili nervozan stomak. Kada sve to ispoštujete, onda vam ovaj prirodni lek za želudac može biti od jako velike pomoći.
Glavni sastojak našeg današnjeg recepta su suve brusnice koje je poželjno da jedete svaki dan,koristite u salatama, ovsenim kašama, smutijima kako god vi to želite, ali duplo jači efektat za zdravlje se postiže uz napitak od 3 sastojka.
U suvim brusnicama nalazimo velike količine vitamina C, E, A i K kao i vitamina B5 i B6. Obiliju važnim mineralima: kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i gvožđem.
Bogate su antioksidantima koji će lako izboriti i sa najupornijim infekcijama...
A sada vam otkrivamo, 9 razloga zašto treba da jedete suve brusnice svaki dan Pravi su prirodni lek za želudac.
Uspešno se bore sa bakterijom heliko pilori koja ima tu sposobnost da preživi i u najtežim usovima, kiseloj sredini i često joj ni najjači antibiotici ne mogu ništa
Suve brusnice će sprečiti prijanjanje ove bakterije na zidove želučane sluznice. Štite nas od urinarnih infekcija. Pijte svaki dan čaj od suvih brusnica, a još bolje rezultate ćete postići ako da ga kombinujete uz sok od brusnice. Oni će zajedno sprečiti nakupljanje bakterije ešerihije koli u mokraćnim kanalima, pospešiće lakše izbacivanje urina i tako će vas osloboditi od štetnih mikrorganizama.
Jačaju imunitet,sprečavaju viruse da prodru u vaš organizam. Čuvaj zdravlje očiju i oftamolozi savetuju da jedete šaku suvih brusnica svaki dan
Ublažavaju bolove u zglobovima i kostima,i zato treba da ih jedu osobe obolele od reume gihta i osteoporoze. Sprečavaju upalu desni i štite zube od nastanka karijesa
Sadrže dragocena dijetetska vlakna koja će vam poboljšati peristaltiku creva i podstaći brže i lakše mršavljenje. Dobre su za celokupan metabolizam, a posebno za srce i kardiovaskularni sistem
Zahvaljujući antioksidanima, eliminišu slobodne radikale i uspešno se bore sa hroničnim bolestima, a pomažu čak i kod nekih vrsta raka.
Pre samog recepta, sledi još jedna v ažna napomena Nije svejedno kakve to brusnice koristite za napitak.
Najbolje bi bilo da sami osušite sveže voćke kod kuće Ali ako za to nemate mogućnosti dobra alternativa je da ih kupujete u prodavnicama zdrave hrane.
Nipošto ne kupujete suve brusnice u velikim supermarketima. Jer tamo su dodatno zašećerene i premazane sa svim i svačim. Prosto se sijaju na policama, sadrže jako puno kalorija a njihova nutritivna vrednost je zanemarljiva. Za suve brusnice cena je oko 95 dinara za 100 grama u prodavnicama zdrave hrane. A sada sledi naš glavni recept, kako se pravi prirodni lek za želudac
Biće vam potrebne:
2 supene kašike suve brusnice, puna kašika domaćeg kvalitetnog meda i 2,5 deciltra hladne vode.
Priprema napitka:
Izručite u manju šerpu dve pune kašike suve brusnice i prelijte ih sa 2,5 deciltra hladne vode.
Stavite na šporet i pustite da provri
Nakon toga kuvajte još nekih 3 do 5 minuta.
Sklonite sa ringle i poklopite.
Procedite dobijenu tečnost i odvojite plodove od čaja.
Nakon 15 minuta u prohlađen napitak dodajte punu kašiku meda.
Pijte čaj od brusnice dok je još topao jer je tada najdelotvorniji.
Ovaj prirodni lek za želudac se pije sedam dana uzastopno i to dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ovo vam je samo prvi deo recepta, jer one osušene plodove koje ste procedili nemojte bacati,jer i to je deo terapije
Njih pojedite nakon što popijete čaj.
Regulisaće vam rad creva.
Već na pola tretmana, biće vam puno bolje, nećete više biti naduti i ublažiće se svi ostali simptomi gastritisa.
Možete zaboraviti i na zatvor stolice.
Dragi prijatelji, za vas smo pripremili još tri video recepta protiv bakterija u želucu. kliknite na neku od ovih sličica i pokrenućete video. Želimo vam dobro zdravlje, pozdrav.